2015. november 10., kedd

Iránytű az egyetemi évekhez



            Az idei első Szent Balázs Est célja az volt, hogy iránytűként szolgáljon az első éves hallgatók számára. Arra törekedtünk, hogy mindegyik kart képviselje egy meghívott. Vendégeink voltak Angyal-Pataki Krisztina 5.éves-, Bota Tamás, Hadnagy Margó, Nagy-Korodi Enikő, Nagy Zsolt frissen végzett -, Madár István 6.éves orvostanhallgatók, valamint Tankó Levente 5.éves fogorvostan hallgató. Az estet Gáll Orsolya és Máté Erzsébet moderálta.



            Első kérdésünk a hatékony tanulási módszerek felé irányult. Első évesként mind tudjunk, hogy ez jelentette számunkra a legnagyobb problémát. Vendégeink elmondása szerint, nem árt, ha a hallgató évközben is kinyitja tankönyveit, viszont a megfelelő receptet mindenki saját magának kell megtalálnia, mivel nincs olyan, amelyik mindenkinél beválik. Továbbá hasznos, ha vesszük a fáradtságot és kurzusokra is bejárunk, jegyzeteket készítünk.
            Hogyan lehet túlélni a stagek szürke hétköznapjait? Itt is saját magunkra kell szorítkozzunk, kérdezni kell, hogy az illető tanár lássa érdeklődésünket. Viszont, néha csak az a fontos, hogy ott legyünk és meghallgassuk a másik embert.
            Vendégeink beavattak abba, hogy ahhoz, hogy ne savanyodjunk bele a könyvek sokaságába, szükségünk van arra, hogy különböző tevékenységekben vegyünk részt, illetve önkénteskedjünk. Erre lehetőséget nyújt számunkra a Caritas, MMDSZ, Szent Balázs Alapítvány, Yuppi tábor. Engedjünk teret a táncnak, sportnak, művészetnek is. A kutatások pedig hozzásegítenek tudásunk elmélyítésében.
             
            Ahhoz, hogy látókörünket kiszélesítsük élnünk kell a különböző ösztöndíjak által kínált lehetőségekkel. Ezáltal összehasonlítást nyerhetünk a különböző kultúrák, tanítási rendszerek között. Meghívottjaink szerint a gyakorlati oktatás sokkal erősebb külföldön, amely pótolhatja az itteni hiányosságokat.
            Az Est üzenete az, hogy legyünk nyitottak úgy a társainkkal, mint az utunkba sodródó lehetőségekkel szemben. Legyen bátorságunk megtalálni önmagunkat, fejleszteni személyiségünket, hiszen ez a 6 év kiváló lehetőséget nyújt számunkra, ahhoz hogy tudásunkat elmélyítsük és "emberré" váljunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése